25. aug, 2014

Proost!!!!

Het is geen kunst ouder te worden;

het is een kunst ervan te genieten!"

(Johan Wolfgang von Goethe 1749 -1832)

 

Vaak genoeg kijken we naar onze leeftijd en verbinden we allerlei op- en aanmerkingen voor onszelf. Bijvoorbeeld, gezien mijn leeftijd is het toegestaan dat ik me zo voel… dat ik zo ben… dat ik zo loop… dat…. vul zelf maar in…... We hebben anderen zien ouder worden en denken vaak dat het bij ons vrijwel op dezelfde manier zal gaan. Niets is minder waar…. Maar, ben je werkelijk zo oud als je je voelt?….

Toen je 15 was, 25 of zelfs 40, had je geen idee hoe je je 10, 20 of zelfs 40 jaar later zou voelen …. Wat grappig is dat je achteraf zelf moet lachen om je denkwijze ….

De vraag is waarom we dan (ruim) van tevoren onszelf met allerlei gedachten moeten opschepen voor iets wat we helemaal niet kunnen beïnvloeden…. Wat we wel weten is dat als we goed leven… en dat op een verantwoorde manier doen … we langer kunnen genieten van ons leven…. En dat kunnen we zeker beïnvloeden….

Heb je weleens gedacht om elke dag van je leven te genieten alsof het je laatste dag is?…. Probeer het maar eens en dan merk je vanzelf het verschil…

Dus heel simpel: vanaf vandaag voel ik me jong en geniet ik voluit van mijn leven!!!