18. sep, 2014

Mijn eigen geluk....

Wat prachtig is het wanneer je het kan hebben over “mijn eigen geluk”.

Neem deze twee situaties:

  • “Ik sta op, kijk nog met dromerige ogen om me heen en glimlach met de gedachte van alle mooie dingen die de dag mij gaat brengen.”
  • “Ik sta op, kijk ernstig om me heen, een beetje vermoeid en denk nog aan alles wat zich gisteren heeft afgespeeld.”

Tot welke van die twee situaties voelde je je het meest aangetrokken???

Het is een kwestie van de juiste “mindset”. Niemand anders dan jezelf kan je daarmee helpen. Je kan twee dingen doen: (1) inspirerende mensen om je heen zoeken waarvan je echt iets aan hebt of (2) contact blijven houden met iedereen die wat van je vraagt en waarvan je weet dat je toch niets van hun accepteert!!!

Van de eerste groep mensen krijg je zeker positieve energie en wil je niets anders dan bij hun of in hun buurt zijn. Met betrekking tot de tweede groep mensen is het goed om even stil te staan bij je gevoelens bij die persoon. Je kan het zo laten en je stilletjes distantiëren. Echter, is dat een optie die de ander zeker niet helpt om te veranderen. Het beste is om de ander aan te spreken over jouw gevoelens en …. kijk wat er dan gebeurt…..

Tenslotte is het jouw leven, en de manier hoe jij je leven ziet, bepaalt jouw eigen “gelukkig zijn”. Kies vandaag nog voor je eigen geluk en …. gun de ander ook zijn eigen geluk.

- Met dank aan Carla -