2. nov, 2020

1e lustrum Programma New Style ondernemers

 

5 jaar geleden, op 2 november 2015, zijn we gestart met het programma New Style ondernemers. Dit, nadat de inhoud van het programma zorgvuldig, nauwkeurig en met veel liefde en passie is voorbereid. Bij onze eerste training hadden we 3 deelnemers uit Almere. Ondertussen hebben we bijna 40 deelnemers in zeer gevarieerde branches getraind en gaan we door voor veel meer…

 

Onze eerste 3 deelnemers, die onvoorwaardelijk hun vertrouwen hebben gegeven in het programma New Style ondernemers, kwamen 1 keer per week bij elkaar op de maandag. Aan de hand van opdrachten die zij thuis moesten voorbereiden, werden zij begeleid en gecoacht om zo hun droom voor het starten van hun eigen bedrijf waar te maken. De eerste bedrijven die zijn ingeschreven bij de KvK in het kader van dit programma waren dan ook productfotografie, online platform en Caribische catering.

Vandaag, 2 november 2020, zijn we 5 jaar verder en hebben we nog vele ondernemers kunnen inschrijven bij de KvK. We hebben ook deelnemers uit andere steden en zelfs uit het buitenland. Vandaar dat we het programma New Style ondernemers ook online aanbieden.

Op deze mooie, bijzondere dag, willen we stilstaan bij de enorme uitdaging van een zelfstandige ondernemer om in deze tijd te blijven geloven in de zaak! Want, dankzij een goed draaiende zaak, kan een ondernemer in zijn/haar eigen levensonderhoud blijven voorzien. Wat is het toch prachtig om vrij te zijn in je keuze, je beslissingen en je tijd. Als zelfstandige ondernemer kies je zelf voor het alleen zaken doen of het samenwerken met partners. Hetzelfde geldt voor de keuze voor personeel. Kortom de zelfstandige ondernemer bepaalt zelf zijn/haar eigen organisatie en inrichting van de zaak voor het aanbieden van de producten of diensten.

Daarom is het van wezenlijk belang dat de zelfstandige ondernemer zich goed voorbereidt op zijn/haar taak als ondernemer. Of de zelfstandige ondernemer werkgever is of niet, hij/zij is een rolmodel voor de gemeenschap. De (potentiële) klanten kijken naar hem/haar, bewust of onbewust. Hoe mooi is het dan om op een juiste manier als voorbeeld te dienen, ook voor de komende generaties…

In ons Platform New Style ondernemers werken we met positieve en krachtige gedachten, waarmee we elkaar empoweren om door te gaan met steeds het beste uit onszelf te halen, het beste van elke situatie te maken en anderen mee te empoweren. De New Style ondernemers richten zich vanuit hun eigen waarden en normen op hun idealen en dragen deze uit in wat zij graag willen (hun passie). Ze zijn niet meer alleen, maar behoren tot een ongedwongen gemeenschap waarop zij een beroep kunnen doen, met vragen kunnen komen, maar ook elkaar kunnen stimuleren en motiveren.

Vandaag willen we proosten op ons 5-jarig bestaan. We zijn trots op ons Platform New Style ondernemers, maar bovenal op eenieder die hun vertrouwen in het programma heeft gesteld en die zich vandaag New Style ondernemer noemt. Het zijn stuk voor stuk zelfstandige New Style ondernemers die in zichzelf geloven, zeker zijn van zichzelf, werkend vanuit hun passie en elkaar motiveren en stimuleren om steeds een volgende mijlpaal te bereiken. Met name in deze tijd met de steeds verder woekerende coronavirusmaatregelen, willen we onze New Style ondernemers, maar ook alle ondernemers, heel veel kracht en wijsheid toewensen. We weten dat het niet altijd makkelijk is, maar ondernemerschap betekent immers risico’s nemen. Er kunnen hele goede tijden zijn, maar een ondernemer moet bestand zijn tegen minder goede tijden. De coronatijd was niet voorspeld en heeft eenieder (grote en kleine ondernemers) als verrassing gegrepen. Maar omdat we weten dat vele succesvolle ondernemers ons zijn voorgegaan in soms zeer harde strijd voerend tegen moeilijke tijden, weten we dan ook dat we deze coronatijd zullen overleven. Moeilijke tijden maakt de zelfstandige ondernemer juist scherper en alert. Zo leert de ondernemer in de harde praktijk steeds het beste uit zichzelf te halen.

Een speciaal dankwoord aan alle partners die ons gedurende ons 5 jarig bestaan hebben gesteund. Wij zijn dankbaar!!!

Gods rijkste zegen voor ons en alle ondernemers!

We geven in deze feestmaand (november) eenieder die zich inschrijft 10% korting!

Het programma New Style ondernemers is een programma ontwikkeld door Adviesbureau Mijn eigen route.

#newstyleondernemers #mijneigenroute